Cashmere productie

De collectie wordt geproduceerd in Nepal en bestaat te allen tijde uit 100% hoogwaardige Cashmere.

De sjaals zijn geproduceerd met het hoogwaardige product Cashmere welke dan (zoals het hoort) uit het Cashmere gebied komt in de provincie in  Nepal.

Bewust is er gekozen voor een producent die nog alles op een authentieke manier produceert om zo een zo hoog mogelijke kwaliteit te realiseren. Uiteraard wordt de productie op een free slavery en zonder kinder arbeid gerealiseerd.

Uiteraard wordt de productie ieder jaar gecontroleerd om de bovenstaande eisen en kwaliteit te waarborgen.

Een klein kijkje in de keuken van de productie :

Productie MijnIque cashmere sjaals
Productie MijnIque cashmere sjaals
Productie MijnIque cashmere sjaals
Productie MijnIque cashmere sjaals

 

Het product Cashmere of (Kasjmir):

Cashmere is een woltype afkomstig van de Cashmeregeit. De wol is genoemd naar het gebied Cashmere in India, Nepal, Pakistan en China. Uit dit gebied komen de oorspronkelijke geitenrassen.

De Cashmerewol is een fijne (19 tot onder 12 µm) en zeer zachte, soepele vezel. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren. De geiten hebben de kleuren wit, grijs, bruin en zwart. De gewenste fijne vezels zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal. Per dier is de opbrengst ongeveer 150 gram per keer. De cashmerewol die voor de productie van MijnIque gebruikt wordt komt uit Nepal en wordt nog op de traditionele manier gewonnen. Er is gekozen voor die manier om zo een superieure kwaliteit te realiseren.

Cashmere is een van de duurste natuurvezels en wordt daarom vaak gemengd met merino of een andere wol. De prijs is vooral afhankelijk van de fijnheid van de wol. Verder spelen de Vezellengte, de mate van kroezing en de kleur een rol. Cashmere kan net zoals schapenwol verwerkt en geverfd worden. Als gevolg van de fijne vezels hebben artikelen van Cashmerewol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen bij een laag gewicht.

MijnIque gebruikt alleen 100% Cashmere om een zo optimaal en zachte draag eigenschap te realiseren. Er is ook bewust gekozen voor een mooie vezellengte en warme kleuren.

Mocht je vragen hebben over de productie neem dan gerust contact met ons op.

MijnIque Cashmere sjaal
MijnIque Cashmere sjaal, Dames

 

Cashmere in gebruik:

Op deze pagina hebben we oa beschreven dat Cashmere wol afkomstig is van de kasjimier geit. Deze geit leeft in de Himalaya, het kan is dit gebergte extreem koud worden. De kasjimier geit heeft twee vachten om zichzelf goed te beschermen. De onderste laag van deze twee vachten is de cashmere. Deze wol is heel zacht en vooral de wol van de onderbuik en keel en heeft een bijzonder goede kwaliteit.

Goede kwaliteit cashmere kleding is idd een stuk duurder dan wol. Zo wordt er veel handwerk gebruikt om goede cashmere wol te scheiden van de mindere wol en cashmere wol is schaarser dan andere materialen. Omdat niet iedereen veel geld er voor over heeft, zijn er naar alternatieven gezocht. Zo zijn er nog maar weinig kledingstukken van honderd procent cashmere. Meestal zijn de kleren een combinatie van cashmere met gewone wol of cashmere met katoen. Dit draagt natuurlijk niet zo lekker als echte 100% cashmere kleding.

MijnIque Cashmere sjaals
MijnIque Cashmere sjaals, Heren

 

Voordelen van Cashmere:

  • Cashmere kleding voelt zachter aan dan bijvoorbeeld schapenwol
  • Wanneer je cashmere kleren draagt, dan ben je goed geïsoleerd
  • Cashmere kleding zit heerlijk omdat de stof lekker soepel is
  • Cashmere gaat veel langer mee dan normale wol producten

 

Nadelen van Cashmere:

  • Cashmere kleding is een stuk duurder dan kleding van andere materialen. Zo zijn prijzen tussen de 200 en 500 normaal voor honderd procent cashmere kleding.
  • Cashmere kleding heeft wat meer onderhoud nodig, zo moet je het bijvoorbeeld met de hand wassen of nog beter laten stomen.

 

Het belangrijkste is eigenlijk dat je het product zelf probeert en test. Je zult snel merken dat de sjaals je alle warmte geven tijdens de winter, koele nacht en mooie zomer avond.